'Wenger vervangen onmogelijk opgave'

'Wenger vervangen onmogelijk opgave'

Harry Nijland • 20:22, 14-10-2014 / Laatste Update: 08:06, 13-12-2023

LONDEN - Arsene Wenger hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken over zijn positie als hoofdtrainer bij Arsenal. De Franse oefenmeester staat al achttien jaar aan het roer bij de club uit Noord-Londen. Volgens de eigenaar van de club, Ivan Gazidis, wordt het een hels karwei om Wenger ooit te vervangen. De 64-jarige Franse manager is veruit de langst zittende trainer in de Engelse Premier League. Arsenal bezet momenteel een teleurstellende zevende plek in de Premier League.

,,Wenger heeft een geweldige drive. Hij heeft ervoor gezorgd dat Arsenal groot is geworden", zegt Gazidis op de officiële website van the Gunners. ,,De grootste uitdaging voor ons is om hem ooit te vervangen. Dat is een onmogelijke opgave. Ik zou op dit moment niet weten wie dat zou moeten doen." Als Gazidis gevraagd wordt naar zijn mooiste moment bij zijn tijd bij Engeland dan zegt hij zonder enige twijfel: ,,Het winnen van de FA Cup natuurlijk! Dat was een van de mooiste momenten in mijn leven."

Onder leiding van Wenger won Arsenal drie keer de Premier League, vijf keer de FA Cup en bereikte hij de finale van de Champions League.