Van der Wiel verliest 1ste finale van Guadalajara in Noord-Amerikaanse Champions League

AP

Bart van der Wijst • 10:53, 18-04-2018 / Laatste Update: 18:25, 12-12-2023

Guadalajara heeft een grote stap gezet op weg naar winst van de Champions League in de Concacaf-regio (Noord-en Midden-Amerika en het Caribisch gebied). De Mexicaanse voetbalclub won in Canada in de finale met 2-1 van Toronto FC.

Bij de thuisploeg speelde oud-Ajacied Gregory van der Wiel de volle 90 minuten. De return in het Guadalajara Estadio Akron is volgende week.

Wedstrijdverloop

Rodolfo Pizarro bracht Guadalajara al na 2 minuten spelen op voorsprong. Toronto kwam in de 18de minuut langszij via Jonathan Osorio. Het winnende doelpunt kwam op naam van Alan Pulido.

Vorig jaar ging de eindzege naar Pachuca, ook uit Mexico. Toronto, waar ook voormalig AZ-speler Jozy Altidore meedeed, kan de eerste Canadese club worden die de Champions League van de Concacaf wint.