Willem II vreest ernstige blessure Bruno Andrade

Willem II vreest ernstige blessure Bruno Andrade

00:31, 16-08-2015 / Laatste Update: 08:25, 13-12-2023

AMSTERDAM - Willem II-aanvaller Bruno Andrade, die zaterdag geblesseerd uitviel in de met 3-0 verloren uitwedstrijd bij Ajax, is mogelijk langdurig uit de roulatie. Trainer Jurgen Streppel zei na afoop te vrezen dat hij de Braziliaan enkele maanden zal moeten missen. 

Dat is nog vervelender voor de Tilburgers dan de nederlaag in Amsterdam. Die was wel ingecalculeerd. Willem II won nog nooit op bezoek bij Ajax. Maar Streppel zat al krap in z'n aanvallers. Andrade was bovendien in de eerste twee competitiewedstrijden degene die voor de meeste dreiging zorgde.

Streppel kon nog niet zeggen of het een smerige overtrding van Nemanj Gudelj was op Andrade. "DIe kwam wel onbesuisd in. Maar ik moet de beelden nog terugzien." Aanvoerder Jordens wond er direct na de wedstrijd geen doekjes om: "Bruno is gewoon uit de wedstrijd geschopt."

Een week voor de competitiestart brak verdediger Freek Heerkens al een middenvoetsbeentje, waardoor hij enkele maanden niet inzetbaar is. En vleugelaanvaller Terell Ondaan scheurde eind vorig seizoen zijn kruisbanden. Hij wordt pas eind dit seizoen terugverwacht.

Lees ook: Cristiano Ronaldo flirt met 16-jarige(!) schoonheid

Lees ook: Debuut Zweedse doelman draait uit op nachtmerrie (video)

Lees ook: Nederlandse amateurclub aast op mooie verzorgster van Chelsea