Roger Schmidt over Mohamed Ihattaren: ‘Wat is boos?’

5 maart 2021

ANP

Mohamed Ihattaren heeft de komende tijd zelf in de hand hoe vaak hij aan spelen toekomt bij PSV. Dat zei trainer Roger Schmidt vrijdag in aanloop naar de uitwedstrijd van zondag tegen Fortuna Sittard.


,,Ik heb 27 spelers in mijn groep, iedereen heeft te maken met concurrentie. Zeker op de positie waar Ihattaren speelt”, aldus Schmidt. ,,Ryan Thomas en Mario Götze hebben het de voorbije periode uitstekend gedaan. Noni Madueke en Cody Gakpo komen er weer aan. Ihattaren moet laten zien dat we met hem de grootste kans maken om te winnen. Dat geldt eigenlijk voor iedereen.”

Licht geïrriteerd
Schmidt was vorige week donderdag niet te spreken over de houding van Ihattaren rond de wedstrijd tegen Olympiakos Piraeus in de Europa League. De 19-jarige middenvelder werd gepasseerd voor de ontmoeting met Ajax. ,,Alles is besproken en gezegd”, aldus Schmidt, die een licht geïrriteerde indruk maakte toen de meeste vragen over Ihattaren bleven gaan. ,,Ik ben niet boos. Wat is boos? Ik ben de trainer die hem begeleidt. Hij zit in een zeer belangrijke fase. Ik moet hem helpen zodat hij zich verder kan ontwikkelen. Ihattaren is een talent met een mooie toekomst voor zich. Ik doe dit alleen om hem verder te helpen. Een selectie bestaat niet uit één speler, maar uit 27 spelers.”