Colombia door vroege rode kaart onderuit tegen Japan (video)

Getty

admin • 17:53, 19-06-2018 / Laatste Update: 11:32, 05-01-2024

Japan heeft verrassend gewonnen van Colombia in de 1e wedstrijd van poule H. De Japanners kwamen al vroeg op voorsprong na een ongelukkige begin van de Colombianen. Doelpunten van Shinji Kagawa, Juan Quintero en Yuyo Osaka zorgden voor de 1-2 eindstand in het voordeel van de Japanners.

Dat ongelukkige begin kwam allemaal door de handsbal van Carlos Sánchez. Japan kreeg in de 3e minuut een 100% kans na de redding van David Ospina. Sánchez kon de bal alleen nog met de hand keren en deed dat dus ook. Direct rood en een penalty waren het gevolg. Die pingel werd koelbloedig ingeschoten door Kagawa.

Colombia vecht door met succes

Toch lieten de spelers van José Pékerman de 'koppies niet hangen'. Colombia vocht door en bleef een groot gedeelte van de 1e helft de bovenliggende partij.

Het drukkende Zuid-Amerikaanse spel resulteerde uiteindelijk in een vrije trap. Achter de bal nam Quintero plaats en die schoot de bal in plaats van over, onder de muur door. Keeper Eiji Kawashima werd verrast en dacht de bal nog voor de lijn te stoppen, maar de doellijntechnologie gaf uitsluitsel. 1-1.

39' DOELPUNT Colombia! Quintero schiet z'n vrije trap onder de muur door, Kawashima keert de bal te laat. 1-1. #coljap #wk2018 pic.twitter.com/Hej40jdu5L

— NOS Voetbal (@NOSvoetbal) 19 juni 2018

2e helft

In de 2e helft leek Japan eindelijk weer te gaan voetballen. Met name de verdedigende acties van ex-Ajacied Davinson Sánchez zorgde voor veel gevaar van de Japanners. Toch was het weer wachten op een dood spelmoment voor het volgende doelpunt.

In de 73e minuut kopte Osaka de 2-1 binnen. De corner werd genomen door oud-VVV'er Keisuke Honda en bleek een bijzondere. Nog nooit eerder scoorde Japan uit een corner op een WK. Dit was toch al de 18e wedstrijd voor de Japanners op het eindtoernooi. Check hieronder het 'historische doelpunt'.

73' DOELPUNT Japan! En daar is de 2-1. Yuya Osako kopt de bal binnen na een corner van Keisuke Honda. #coljap #WK2018 pic.twitter.com/cOpwAGHXtA

Het bleek het laatste doelpunt van de wedstrijd. Ondanks veel druk van Colombianen wisten de Japanners overeind te blijven. Daarmee pakt Japan de leiding in groep H.