Rusland boekt recordzege in openingswedstrijd van het WK voetbal, bekijk hier de goals (video)

Robert Hüsken • 20:56, 14-06-2018 / Laatste Update: 16:26, 08-01-2024

Rusland heeft afgerekend met de critici. Na 7 wedstrijden zonder zege in de voorbereiding stond de ploeg van bondscoach Stanislav Cherchesov er toen het moest: het gastland won de openingswedstrijd van het WK voetbal met 5-0 van Saoedi Arabië. Een record. Bekijk hieronder de doelpunten.

Het werd de wedstrijd van de invallers. Nadat Yuri Gazinsky de Russen op 1-0 gezet had, kreeg het thuisland een behoorlijke klap te verwerken. Sterspeler Alan Dzagoev viel al na 23 minuten geblesseerd uit. Voor hem kwam Denis Cheryshev in het veld. Hij had maar 20 minuten nodig om de marge te verdubbelen (2-0).

Fraaie goals

Artem Dzyuba was nog veel sneller. Hij kwam in de 69ste minuut in het veld en de aanvaller van Zenit Sint-Petersburg bracht Rusland in de 70ste minuut al op 3-0. In de blessuretijd maakte Denis Cheryshev met een zieke goal de 4-0. Buitenkantje voet, smullen. Zijn 2de van de wedstrijd. Daarmee is hij meteen topscorer van het toernooi tot nu toe, gehehe. En dat als invaller. Een minuut later krulde Aleksandr Golovin de 5-0 binnen uit een vrije trap.

Record

Daarmee start Rusland uitstekend aan het WK voetbal. Het was de grootste zege ooit in een openingswedstrijd van een WK. Hierna volgen voor beide landen nog wedstrijden tegen Egypte en Uruguay.

Frank Snoeks

De wedstrijd stond ook in het teken van NOS-commentator Frank Snoeks. Op Twitter deelden veel Nederlanders hun ergernissen over hem. Zo had Snoeks het bij ieder balcontact van Fedor Smolov over Aleksandr Kokorin, maar Kokorin doet niet eens mee aan dit WK voetbal.

Bekijk hier de 1-0 van Yuri Gazinsky

Bekijk hier de 2-0 van Denis Cheryshev

Bekijk hier de 3-0 van Artem Dzyuba

Bekijk hier de 4-0 van Denis Cheryshev

Bekijk hier e 5-0 van Aleksandr Golovin