Uruguay rekent dankzij Suarez en Cavani af met Rusland en kroont zich tot groepswinnaar

Martijn Baars • 19:52, 25-06-2018 / Laatste Update: 21:11, 05-01-2024

Uruguay is de winnaar geworden van Groep A op het WK. De Zuid-Amerikanen wonnen de laatste groepswedstrijd met 3-0 van gastland Rusland. De Russen gaan door de nederlaag als nummer 2 van de poule naar de achtste finales.

Voor de rust had Uruguay Rusland al op de knieën. Na een domme terugspeelbal begon Luis Suarez aan een run richting de Russische doelman Igor Akinfeev. Op het randje van de zestienmeter werd de oud-Ajacied neergelegd en volgde de vrije trap. Die schoot Suarez in de korte hoek binnen: 1-0.

Eigen goal: 2-0

Halverwege de eerste helft verdubbelde de ploeg van bondscoach Oscar Tabarez de score. Diego Laxalt schoot richting goal, maar zag zijn schot dusdanig van richting worden veranderd, dat de goal op naam kwam van de Rus Denis Cheryshev: 2-0.

Rood voor Rusland

Toen Igor Smolnikov tussen de 27e en 36e minuut ook nog eens 2 keer geel kreeg en dus met rood van het veld moest, was de hoop van Rusland geknakt. Ondanks flinke aanmoedigingen van het thuispubliek, zorgden de Russen geen moment meer voor gevaar.

In de absolute slotfase scoorde Uruguay nog de 3-0. Edinson Cavani maakte de voor hem belangrijke goal uit een corner.

Portugal, Spanje of Iran

Voor de achtste finales betekent het dat Uruguay gaat spelen tegen de nummer 2 van Groep B. Spanje, Portugal en Iran verdelen maandagavond de 2 tickets, Marokko is al uitgeschakeld. De beste van die 3 landen neemt het op tegen Rusland.