Voorzitter Bayern München is nu wel klaar met bijnaam Bambi voor Musiala: ‘Grote jongen nu’

30 november 2022

Getty Images
Jamal Musiala

Bayern München-voorzitter Herbert Hainer vindt dat de bijnaam Bambi voor Jamal Musiala niet langer gepast is vanwege de snelle ontwikkeling die de Duitse international doormaakt. De 19-jarige middenvelder is inmiddels regelmatig basisspeler in het Duitse elftal en bij zijn club Bayern. "Vorig jaar werd hij nog een verlegen Bambi genoemd, maar dat is voorbij", aldus Hainer tegen de krant Münchner Merkur.


Zo was Musiala ook belangrijk in het zwaarbevochten gelijkspel tegen Spanje op het WK (1-1). "Je ziet op dit toernooi welke buitengewone kwaliteiten deze jonge gast heeft. Qua kwaliteiten is hij een van de grootste talenten ter wereld. En ik hou ook van zijn houding, dat hij zegt: ik wil ooit de beste speler ter wereld zijn'", aldus Hainer.

'Hij gaat niet weg'
Musiala werd Bambi genoemd vanwege zijn bruine ogen en dunne benen. Hij ligt nog tot 2026 vast in München en Hainer zegt er alles aan te doen om het talent te behouden. "We gaan hem niet weggeven. Hij wil de beste van de wereld worden en wij zullen hem als Bayern hierin steunen."