Goede start zeilster Bouwmeester

admin • 21:01, 29-10-2015 / Laatste Update: 05:56, 13-12-2023

Marrit Bouwmeester is de finale van het wereldbekerseizoen in Abu Dhabi uitstekend begonnen. De Friese zeilster, in de Laser Radial al zeker van een olympisch startbewijs, eindigde donderdag in de eerste race als derde en won vervolgens de tweede. Met vier punten voert ze het algemeen klassement aan, voor de Française Marie Bolou die haar boot als tweede respectievelijk derde door de finishlijn stuurde.

Veel internationale toppers laten de eindstrijd in de verschillende boottypes aan zich voorbij gaan, omdat die niet in hun (voor-olympische) programma past. Voor Bouwmeester komt het evenement in de Verenigde Arabische Emiraten wel gelegen ter voorbereiding op het WK in het nabijgelegen Al-Mussanah (20-26 november). Daardoor heeft ze ook behoorlijke concurrentie.

Heiner

Bij de mannen kon Nicholas Heiner, die de strijd om een olympisch ticket heeft verloren van Rutger van Schaardenburg, zich te midden van de twintig genodigden in de Laser nog niet onderscheiden. Hij bivakkeert met 29 punten voorlopig in de achterhoede. De Australiër Tom Burton leidt met drie punten, gevolgd door de Braziliaan Robert Scheidt.

Lees ook: Vriendin doodsbang met Max Verstappen in de auto (video)

Lees ook: Spelers Genemuiden wereldberoemd in Mexico

Lees ook: Di Maria wilde niet weg bij Real