Nunspetenaar duikt naar wereldrecord

Nunspetenaar duikt naar wereldrecord

admin • 20:56, 28-09-2015 / Laatste Update: 06:29, 13-12-2023

Johan de With uit Nunspeet heeft zijn wereldrecord. Afgelopen weekeinde dook hij in het meer van Thun naar een diepte van tussen de 166 en 169 meter, met een gewone scuba-uitrusting.

Het vorige record stond op 161,5 meter. "Ik ben helemaal euforisch." Aanvankelijk zou De With op 12 juni de recordpoging doen, maar op die zomerdag waren er in Zwitserland problemen met de uitrusting. "Het gewicht onder aan de lijn langs welke we naar beneden gaan was losgeraakt." Donderdag reisde het team - met onder meer safety-divers - opnieuw af naar het ijskoude meer in Zwitserland. Vrijdag was de voorbereidingsduik en zaterdag bereikte hij dan toch zijn absolute dieptepunt.

Gezond en wel

"Ik ben waanzinnig trots, ook op het team", meldt De With telefonisch terwijl hij naar huis rijdt. Het belangrijkste is dat we met z'n allen gezond zijn, maar we zijn ook met een paar meters over het record heen gegaan. Mijn meest conservatieve apparatuur heeft het over 166,4 meter, de meest extreme over 169 en een beetje." Niemand dook in koud water ooit dieper dan de dertiger uit Nunspeet.

Lees ook: Heerlijke actie met ‘nobona’ en panna krijgt knullig vervolg

Lees ook: Brentford ontslaat Marinus Dijkhuizen na acht duels

Lees ook: Cristiano Ronaldo deelt trailer van eigen film (video)