Gaviria maakt beulswerk van Quick Step af
i

ANP

Gaviria maakt beulswerk van Quick Step af

admin • 19:00, 07-05-2017 / Laatste Update: 16:12, 12-12-2023

In de derde spectaculaire etappe in de Giro heeft sprinter Fernando Gaviria het teamwork van Quick Step afgerond. Hij was de snelste van een kleine waaier die in de slotfase ontstond. Gaviria kreeg ook de roze trui.

1. Gaviria 2. Selig 3. Nizzolo 4. Haas 5. Richeze 6. Sivtsov 7. Jungels 8. Ewan 9. Modolo 10. Greipel #Giro100

— Sporza 🚴 (@sporza_koers) 7 mei 2017

Door Thomas Sijtsma

2 dagen geleden gooide Lukas Pöstlberger nog roet in het eten. Gisteren schoot de voet van Caleb Ewan uit de pedaal, maar in de 3e rit van de Giro zouden alle topsprinters in een waardige sprint elkaar treffen. Niets bleek minder waar.

Volle bak

Quick Step besloot in de laatste 10 kilometer volle bak het peloton op de kant te gooien. De blauwhemden bleven met 7 man over in de eerste waaier, inclusief hun sprinter Gaviria en klassementsrenner Bob Jungels. Naast Gaviria zat ook Giacomo Nizzolo en Nathan in de eerste waaier. De klassementsrenners, onder wie Steven Kruijswijk, Tom Dumoulin en Bauke Mollema, groepeerden in de 2e grotere waaier.

Ewan en Greipel

De relatief korte etappe van 146 kilometer naar Cagliari kreeg daarmee een prachtig einde. Door het vrije spel van de wind koerste geen renner niet met het mes tussen de tanden. Veel sprinters werden daar het slachtoffer van. Caleb Ewan en André Greipel werden verrast en ontbraken in de sprint.

Kleine groep

Net als de voorbije dagen besloot een bescheiden groepje eropuit te gaan. Ruimte kregen ze amper. De belangen van de sprinters zijn met een rustdag en een etappe naar de Etna te groot. Op 25 kilometer van het einde werden ze opgeslokt door voornamelijk werk van Lotto Soudal.

Geen sprint

Een massasprint leek in de maak, tot Quick Step een kopgroep forceerde. Kop over kop zorgden zij voor een verschilletje. Gaviria werd door ploeggenoot Richeze in een zetel gebracht. De Colombiaan won met overmacht, voor Rüdiger Selig en Giacomo Nizzolo.