Hoe ging het met Jonas Vingegaard in eerste etappe Tour de France? 'Daar moeten we positief over zijn'
Jonas Vingegaard was niet ontevreden over de eerste etappe van de Tour de France. ©AP

Hoe ging het met Jonas Vingegaard in eerste etappe Tour de France? 'Daar moeten we positief over zijn'

00:59, 30-06-2024

Jonas Vingegaard had zijn kompaan Wout van Aert graag de etappezege in de eerste rit van de Tour de France gegund. Beide renners van Visma | Lease a Bike kwamen heel over de streep in Rimini en waren daar maar wat blij mee.

"Het is jammer dat we de koplopers net niet wisten in te rekenen, want Wout had een mooie kans op de zege", zei de Deense titelverdediger Vingegaard na afloop. Hij zag Romain Bardet dankzij ploeggenoot Frank van der Broek bijdsm-firmenich de etappe en de felbegeerde gele trui pakken.

Uitslagen en klassementen Tour de France 2024 | Richard Carapaz pakt de gele trui, geen tijdverlies ondanks massale valpartij

1 juli 2024, 17:20

De Ronde van Frankrijk is in Florence van start gegaan. De derde etappe werd een prooi voor Biniam Girmay. De gele trui wisselde van schouders: Tadej Pogacar vond het prima om de leiding in het algemeen klassement weg te geven. Daarvoor moest Richard Carapaz wel voor Remco Evenepoel finishen die dezelfde missie had. De Ecuadoriaan eindigde als veertiende en rijdt daardoor in het geel. Bekijk hier de complete rituitslag en de klassementen. Check ook het overzicht met het te winnen prijzengeld.

Wout van Aert in tranen

Van Aert kwam als derde over de finish en barstte daarna in tranen uit voor Belgische media. Net drie maanden na zijn zware valpartij stond hij weer aan de finish van een Touretappe. Dat was lang onzeker, of dát zou lukken. Maar hij had goede benen en dat deed hem heel veel deugd.

Vingegaard: 'Daar moeten we blij mee zijn'

Vingegaard was ook tevreden na de etappe waarin hij niet in problemen raakte. "Zowel Wout als ik voelde zich in orde vandaag. Daar moeten we blij mee zijn. Ik kijk alvast positief naar de komende drie weken."

Valpartij Wilco Kelderman

Ploeggenoot Wilco Kelderman viel meteen in de eerste etappe. De 33-jarige renner had wonden op zijn linkerschouder en elleboog en vertelde dat het een harde val was geweest nadat hij in een afdaling was weggegleden. Volgens het medisch overzicht van de Tourorganisatie liep hij meerdere kneuzingen, bloeduitstortingen en schaafwonden op.

Tour de France

De Ronde van Frankrijk begint zaterdag in Italië met een rit van Florence naar Rimini. Bekijk op onze speciale pagina over de Tour de France al het laatste nieuws, het volledige rittenschema en de rituitslag en standen in de overige klassementen en de lijst met alle deelnemers. Check ook het overzicht met het te winnen prijzengeld.