๐Ÿ’Š๐Ÿ’‰ | Oude, Tsjechisch kampioen veldrijden (43) voor 4 jaar geschorst vanwege doping

6 januari 2021

Veldrijder Emil Hekele zal zijn Tsjechische titel dit weekend niet kunnen verdedigen. De reden waarom de 43-jarige crosser niet mee kan doen, laat je mondhoeken bewegen.


Hekele moet namelijk 4 jaar lang toekijken omdat hij is betrapt op dopinggebruik. Of nou ja, clenbuterol en oxandrolon om precies te zijn. Zooi die niet mag en dus heeft 'dope opa' een probleempje.

Uit het niets
Als 42-jarige zorgde Hekele verleden jaar voor een grote verrassing. Hij werd Tsjechisch kampioen, terwijl hij in al die jaren eerder nog nooit in de buurt van welk elite-podium dan ook was gekomen.

In september viel Hekele door de man bij een controle. Zelf heeft hij altijd ontkend. Volgens Hekele zelf zijn de dope zijn lichaam in gekomen omdat hij verkeerd voedsel had gegeten. Dope sucks zei Herman Brood ooit, en Hekele zal het weten: woensdag besliste de Tsjechische wielerbond om hem een schorsing van 4 jaar op te leggen.

Jammer voor alle Tsjechische liefhebbers van het veldrijden: de titelverdediger is er logischerwijs niet bij. Onbekend is of Hekele nog in beroep kan. Wat wel een gegeven is, is dat hij 47 is zodra zijn schorsing erop zit...