Tour-winnaar Thomas: ‘F*ucking hell guys, kunnen jullie niet wachten?’

30 oktober 2018

ANP

Sky-renner Geraint Thomas won afgelopen zomer verrassend de Tour de France en heeft daar nu een boek over gemaakt. Aan The Guardian vertelt de Brit dat het echter een hels karwei was om de Ronde van Frankrijk en dat ook te maken met zijn ploeg.


Thomas moet tijdens de Tour namelijk het kopmanschap opeisen. Voorafgaand aan de wielerronde had Sky natuurlijk Chris Froome als 'Nummer 11' aangewezen, maar het lukte de kale Brit maar niet om enigszins kans te maken op een 5e Tour-overwinning. Toch had Sky dit pas laat in de smiezen.

F*cking hell
Volgens Thomas - die bij de ploegentijdrit al 52 seconden op zijn teamgenoot voorstond - werd hem gezegd dat de ploeg hem achter zou laten bij een lekke band of valpartij tijdens de ploegentijdrit. Waarop de Whelsman het volgende zei: "F*cking hell guys, kunnen jullie echt niet op mij wachten?"

'A shit situation'
"Ik was een beetje gefrustreerd, want ik dacht dat ik ook een beschermde renner was", vertelt Thomas. "Maar het is niet een beslissing die ze (de sportieve bazen bij Sky, red.) zomaar namen. Ze hebben erover nagedacht en over gedebatteerd. Ik deed mijn zegje en zij zeiden: ‘Nee’. Dus dan moet je dat accepteren. De kans dat je lek rijdt is heel klein, maar op dat moment vond ik het ‘a shit situation’. Ja, het haalde me wat naar beneden, maar je laat het achter je."

Pas later, toen duidelijk werd dat Thomas het echt beter zou gaan doen dan Froome, accepteerde de ploeg een wisseling van de wacht.