Luke Littler arrogant? 'Er gaat gewoon een knop om zodra hij op het podium staat'
Luke Littler tijdens een avond in de Premier League © PDC Darts

Luke Littler arrogant? 'Er gaat gewoon een knop om zodra hij op het podium staat'

09:23, 26-03-2024 / Laatste Update: 09:35, 26-03-2024

De manager van Luke Littler heeft gereageerd op de commotie die er de laatste tijd was omtrent de persoonlijkheid van de jonge darter. De Engelsman kreeg kritiek over zijn houding op en naast het podium.

"Hij entertaint zichzelf gewoon', zo stelt Martin Foulds, de manager van Littler, tegenover de BBC. "Het is de manier waarop hij dart. Hij houdt daarvan. Je hebt drie pijlen in je hand en je mag zelf kiezen wat je ermee doet. Er is geen goede of foute manier."

Hier lijkt Foulds voornamelijk te reageren op de kritiek die Ricardo Pietreczko had op het spel van Littler. Tijdens een Euro Tour was de WK-finalist te sterk de Duitser, die hem van repliek diende voordat hij het podium afstormde. Later plaatste hij nog wat over de 'arrogante' Littler op zijn sociale media.

Raymond van Barneveld

Ook Raymond van Barneveld liet zich kritisch uit over Littler, die eerder stelde dat Barney zijn idool was. De vijfvoudig wereldkampioen vindt dat er moeilijk contact te maken is met tienersensatie, zowel via de app als bij toernooien. "Ik snap dat je duizenden berichten krijgt, maar ik ben natuurlijk niet zomaar iemand. Als ik jarenlang jouw inspiratiebron ben geweest, dan verwacht ik ook een sms'je terug", zei Van Barneveld eerder tegenover Sportnieuws.nl.

Knop om

Foulds stelt dat Littler maar 'een typsich verlegen tiener' is. Dat terwijl hij dat op het podium niet altijd lijkt. Foulds spreekt daarom ook van 'twee verschillende persoonlijkheden' bij Littler.

"Buiten het podium wil hij gewoon bij zijn vrienden zijn, spelletjes spelen en hij zit veel op zijn telefoon. Zodra hij het podium op gaat, lijkt het of er een knop om gaat. Dan geniet hij. Hij houdt van dat podium. Hoe meer fans hoe beter. Het lijkt wel of hij beter gaat spelen als er meer publiek is."

Rijlessen

Volgens Foulds is het het ongekend wat er rond Littler allemaal speelt. "Dit is nog nooit vertoond in het darts", beweert hij. Ik krijg dagelijks 20 tot 40 berichten en telefoontjes met commerciële voorstellen en aanvragen voor interviews."

Littler is momenteel zo druk, dat hij volgens Foulds zelfs zijn rijlessen uit heeft moeten stellen. En dat terwijl hij eerder liet weten daar enorm naar uit te kijken.