Charles Leclerc krijgt nieuwe engineer bij Ferrari vanaf Grand Prix van Emilia-Romagna
Charles Leclerc. © Getty Images

Charles Leclerc krijgt nieuwe engineer bij Ferrari vanaf Grand Prix van Emilia-Romagna

19:51, 09-05-2024

Charles Leclerc hoort vanaf de Grand Prix van Emilia-Romagna een andere stem in zijn oor. De wegen tussen hem en zijn engineer Xavi Marcos scheiden. Het duo werkte samen sinds 2019, toen Leclerc de overstap maakte van Sauber naar Ferrari.

De samenwerking tussen Leclerc en Marcos was er eentje met vallen en opstaan. Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten vorig jaar was er behoorlijk veel onduidelijkheid over de pole position van Leclerc. Zijn engineer zei dat er track limits waren, alleen die waren bedoeld voor Max Verstappen. Marcos bracht dat niet helemaal helder over, waardoor Leclerc uit z'n plaat ging.

Leclerc 'sloeg tegen zijn stuur en helm' nadat hij het nieuws van Marcos hoorde. Gelukkig voor hem bleek Verstappen buiten de baan te hebben gereden en bleef P1 voor Leclerc. Ook tijdens de voorlaatste grand prix, in China, was er wat herrie over en weer.

Nieuwe engineer

Vanaf de race op Imola moet Leclerc luisteren naar Bryan Bozzi, die al tien jaar voor Ferrari werkt. Marcos gaat zich bezighouden met 'andere belangrijke zaken binnen de organisatie van Ferrari', valt te lezen in een statement.

Leclerc en Marcos wonnen samen 5 grands prix, behaalden 23 pole positions en stonden 33 keer op het podium. In totaal verzamelden ze 1123 punten in de Formule 1. Dit seizoen waren er podiumplekken in Saoedi-Arabië, Australië en Miami.