Dreigende taal Max Verstappen aan adres Red Bull: 'Helmut Marko moet blijven, ik kan niet door zonder hem'
Max Verstappen en Helmut Marko bij de GP van Bahrein. © Pro Shots

Dreigende taal Max Verstappen aan adres Red Bull: 'Helmut Marko moet blijven, ik kan niet door zonder hem'

05:52, 09-03-2024 / Laatste Update: 07:11, 09-03-2024

Het is een zooitje binnen Red Bull. Op de baan is daar amper wat van te merken met een excellerende Max Verstappen. Maar achter de schermen piept en kraakt het. Zo zou adviseur Helmut Marko geschorst worden door Red Bull. Verstappen is duidelijk over de hele zaak: hij wil dat de adviseur aan het team verbonden blijft.

Dat zei Verstappen bij Viaplay, Sky Deutschland en op de persconferentie na afloop van de kwalificatie, waar hij tussen alle ellende door 'even' pole pakte. "Wanneer Helmut vertrekt, hebben wij een vet probleem", zei Verstappen voor de camera van Sky.

Helmut Marko sprak met sportieve baas Red Bull: 'Het was goed om de lucht te klaren'

9 maart 2024, 17:14

Het rommelt achter de schermen bij Red Bull. Ook rond de persoon van Helmut Marko. Zo gaan er geruchten dat de adviseur geschorst zou worden door het team. Zaterdag verscheen Oliver Mintzlaff, de sportbaas van Red Bull, in Saoedi-Arabië voor een gesprek met Marko. Het tweetal wilde niet al te veel kwijt over de inhoud van het praatje.

Verstappen herhaalde die woorden eigenlijk overal waar hij na de kwalificatie verscheen in Jeddah. "We zijn heel lang onderweg met elkaar. De optie dat Helmut weggaat zie ik niet zitten Ik heb altijd duidelijk aangegeven dat hij er bij moet blijven en dat hij altijd een belangrijke rol zal spelen in mijn toekomstkeuzes, ook die over de toekomst in het team", zei Verstappen op het perspraatje. "Ik kan niet zonder hem doorgaan."

Verstappen over Marko bij Viaplay

Verstappen deed ook in het Nederlands zijn zegje. "Ik heb dat altijd uitgesproken en duidelijk tegen het team gezegd, dat hij een heel belangrijk onderdeel van het team is. Dat is hij ook gewoon, niet alleen naar mij toe. Ik denk dat hij het respect verdiend en bij het team hoort te blijven", sprak Verstappen bij Viaplay. Of Verstappens toekomst van Marko afhangt? "Onder andere wel, ja."

20:48 - 08-03-2024

Max Verstappen: 'Helmut Marko moet blijven'

Het rommelt bij Red Bull. Zelfs zo erg dat de toekomst van adviseur Helmut Marko onzeker is. Max Verstappen roept vooral op om de tachtigjarige Oostenrijker aan het team verbonden te houden.