Max Verstappen schrikt zich rot van beelden Sergio Pérez uit GP Miami: 'Oh my god!'
Max Verstappen ontsnapt aan een crash met Sergio Pérez. © Getty Images en twitter.

Max Verstappen schrikt zich rot van beelden Sergio Pérez uit GP Miami: 'Oh my god!'

06:23, 06-05-2024 / Laatste Update: 06:34, 06-05-2024

Max Verstappen had nogal het nodige om op terug te blikken na de Grand Prix van Miami. Zo zag hij zijn vriend Lando Norris voor het eerst een Formule 1-race winnen én werd hij bijna getorperdeerd door zijn teamgenoot.

Bij de start vloog Sergio Pérez namelijk rakelings langs Verstappen, die dat op dat moment niet zo door had. Verstappen lag aan de leiding en stuurde in voor de eerste bocht, terwijl Pérez achter hem zich verremde. De Mexicaan miste alle coureurs op een haar na en kon vervolgens gewoon weer aansluiten.

Na de race keek Verstappen met racewinnaar Norris en Charles Leclerc, die derde werd, de beelden terug. "Oh my god", zei Verstappen met een handdoek voor zijn gezicht en met grote ogen. Norris en Leclerc vonden de beelden ook opvallend en zeiden dat het een haartje scheelde.

Lando Norris

Verstappen reageerde vlak na de race ook op de win van Norris. Het was de eerste keer dit seizoen dat de Nederlander op de baan werd verslagen. Hij haalde zijn schouders op: "Je wint soms, je verliest soms. Als je op een slechte dag tweede wordt, kan ik daar best mee leven." Verstappen was vooral blij voor zijn goede vriend Norris.

"En onderweg hoorde ik over de racesnelheid van de McLarens. Met name Lando was aan het vliegen. Ik gun het hem enorm. En ik ga ervan uit dat het niet zijn laatste overwinning zal zijn." Verstappen kreeg nog de vraag voorgeschoteld of hij denkt dat McLaren nu elke race zo snel zal zijn: "Ik hoop het niet."