Opgelet: Max Verstappen zit alweer bijna aan zijn record van meeste zeges op rij
Max Verstappen / Getty Images

Opgelet: Max Verstappen zit alweer bijna aan zijn record van meeste zeges op rij

10:05, 10-03-2024 / Laatste Update: 10:14, 10-03-2024

Max Verstappen was vorig seizoen oppermachtig in de Formule 1. Hij won negentien van de 22 races. Op een gegeven moment won hij zelfs tien Grands Prix op rij, wat een record is. Maar dat record kan hij bij de volgende GP alweer evenaren.

Aan het einde van afgelopen seizoen won Verstappen zeven keer op rij. Nadat hij niet kon imponeren in Singapore, won de Nederlander achtereenvolgens in Japan, Qatar, Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, Las Vegas en Abu Dhabi.

De drievoudig wereldkampioen is ook dit seizoen weer op ramkoers en won direct de opening van 2024. Verstappen was - net als vorig jaar - de snelste in Bahrein. Vervolgens was de Nederlander ook de snelste in Saoedi-Arabië en daarmee zet hij de teller van overwinningen op rij nu al op negen. Als die reeks nu afloopt, levert dat een gedeelde tweede plek op in het rijtje meeste overwinningen op rij aller tijden, samen met Sebastian Vettel. Zelf prijkt hij dus al bovenaan dat lijstje met tien zeges op rij.

Ook winst in Saoedi-Arabië

Verstappen kan tijdens de volgende Grand Prix dus al zijn eigen record evenaren. Afgelopen zaterdag won hij de tweede Grand Prix van het seizoen in Saoedi-Arabië. Verstappen won ook in 2022 al op het stratencircuit van Jeddah. Daarmee staat hij nu op negen achtereenvolgende zeges. Nog eentje verwijderd van evenaring van zijn oude record dus.

Programma

De komende Grands Prix zijn die van Australië op 24 maart en Japan op 7 april, waar Verstappen traditioneel sterk is. Als hij beide races wint, komt de teller op elf uit. Dan verbreekt hij dus alweer zijn eigen record.

Grand Prix van China

Na Japan staat overigens de Grand Prix van China op het programma. Daar won Verstappen nog nooit. In 2019 werd er voor het laatst geracet in China, omdat de coronaregels daar erg streng zijn.