Finale WK rugby: hier kijk je live naar Nieuw-Zeeland vs. Zuid-Afrika
i

Pro Shots

Finale WK rugby: hier kijk je live naar Nieuw-Zeeland vs. Zuid-Afrika

Robert Hüsken • 13:50, 27-10-2023 / Laatste Update: 21:53, 04-01-2024

Het WK rugby nadert zijn spectaculaire climax, en rugbyfans over de hele wereld wachten in spanning op de grote finale tussen Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Check hier waar de finale van het WK rugby wordt uitgezonden.

Lees ook: De droomfinale die je móét kijken: ‘Nat veld, gladde bal, spektakel gegarandeerd’

Op welke zender is het WK rugby?

De finale van het WK rugby begint zaterdag om 21.00 uur en wordt live uitgezonden op Ziggo Sport kanaal 14 en Ziggo Sport Select.

Maar dat is niet alles! Voor de wedstrijd begint het programma bij Ziggo om 20.00 uur en kun je genieten van een uitgebreide voorbeschouwing, zowel vanuit de studio als vanaf locatie in Parijs. In de studio, die qua sfeer doet denken aan het Race Café, worden we getrakteerd op analyses en inzichten van niemand minder dan Tim Visser, Zeno Kieft en Jay-Jay Boske. Presentator Bas van Veenendaal leidt de discussies.

De studio verwelkomt ook enkele bekende Nederlanders aan de bar.

Tot hoe laat duurt de finale?

De wedstrijd zelf begint om 21.00 uur en belooft een gruwelijke clash te worden tussen 2 van ’s werelds beste rugbyteams. Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika strijden om de ultieme eer en de felbegeerde wereldbeker.

Na de wedstrijd is de nabeschouwing, waarvan de eindtijd afhankelijk is van eventuele verlengingen en de daaropvolgende prijsuitreiking. In ieder geval duurt de nabeschouwing tot 23.30 uur, maar in het geval van verlenging kan dit zelfs uitlopen tot 00.00 of 00.15 uur. Bereid je dus maar voor op een avond vol intense actie en analyses die nog lang zullen nagalmen.

Nederlands rugbyteam en de toekomst

Tijdens de voorbeschouwing en de nabeschouwing van de finale, wordt ook de huidige situatie van het Nederlands rugbyteam uitvoerig besproken. Er wordt niet alleen vooruitgeblikt op de finale, maar er wordt ook teruggekeken op het recente WK en de prestaties van Nederland. Opvallend is dat het volgende WK rugby wordt uitgebreid naar 24 landen, en Nederland staat momenteel op de 27e plek. Dit maakt Nederland zeker kansrijk voor deelname aan het toernooi.

Verslag vanuit Parijs

Voor een extra dosis sfeer en achtergrondinformatie is er live verslag vanuit Parijs met Albert Mantingh en Sean Mallon.

Mis deze historische rugbyfinale niet op Ziggo Sport Kanaal 14 en Ziggo Sport Select. Zorg dat je om 20:00 uur klaarzit voor de voorbeschouwing, en geniet van de finale die om 21.00 uur begint. Het belooft een onvergetelijke avond vol rugbyplezier te worden.