Haller en Zivkovic schieten 'cupfighter' FC Utrecht in slotfase voorbij FC Twente (video's)

Martijn Baars • 22:22, 22-09-2016 / Laatste Update: 06:55, 07-01-2024

Sebastien Haller en Richairo Zivkovic zijn de grote helden van FC Utrecht. Door goals van de beide aanvallers in de 88e en 93e minuut van de bekerwedstrijd tussen FC Twente en FC Utrecht, gaat hun club uit door naar de tweede ronde. FC Utrecht, voor het eerst spelende in het speciale zwartwitte tenue, won het duel dankzij 2 goals van 'Zivko' en eentje van Haller met 1-3.

Not sure if roadrunner or Zivkovic #tweutr pic.twitter.com/gFEH6spfKw

— Daniel (@DanielOude) September 22, 2016

1-2 Sébastien Haller Winning Goal HD - FC... door smoki-bobi

FC Utrecht kwam in de eerste helft via een lucky goal op voorsprong in de Grolsch Veste. Richairo Zivkovic rende nadat de bal achter doelman Nick Marsman was geploft juichend weg. Of hij ook trots op zijn goal mag zijn, durven we niet te zeggen. Nacer Barazite schoot de bal namelijk via de voet van de huurling van Ajax in de goal.

Goudhaantje Ünal

FC Twente had moeite met de bezoekers, die na de 0-1 afwachtten wat de thuisploeg zou doen. Echte kansen waren er niet, maar de goal 10 minuten na rust was wel terecht. Goudhaantje Enes Ünal, die gehuurd wordt van Manchester City, scoorde uit een gekraakte vrije trap van Yeboah: 1-1.

Enes Unal Goal - FC Twente Enschede 1-1 FC... door smoki-bobi