Heerenveen verslaat FC Eindhoven dankzij vroege 0-2 voorsprong

Martijn Baars • 00:36, 28-10-2016 / Laatste Update: 08:57, 05-01-2024

sc Heerenveen is ten koste van FC Eindhoven doorgedrongen tot de achtste finale van de KNVB-beker. Op bezoek in het Jan Louwers Stadion wonnen de Friezen met 2-1. De eindstand van de laatste bekerwedstrijd was al in de rust bereikt.

Via Younes Namli en Reza Ghoochannejhad pakte Heerenveen al binnen een half uur een 0-2 voorsprong. Een paar minuten voor rust bracht Jinty Caenepeel, de sterspeler van FC Eindhoven, de spanning terug door de 1-2 te maken.

Geen spanning

De tweede helft bracht niet de verwachte spanning. Heerenveen was nog het dichtste bij een treffer, maar een schot van Arber Zeneli belandde op de paal. De Eindhovenaren probeerden het doel van Erwin Mulder wel te bereiken, maar kwam niet tot levensgevaarlijke kansen.

Eerder op de avond won PEC Zwolle van VVV-Venlo.