'PSV speelt tegen Fortuna Sittard al in nieuw uittenue'
PSV speelt in nieuw uittenue © Getty Images

'PSV speelt tegen Fortuna Sittard al in nieuw uittenue'

22:15, 05-05-2024 / Laatste Update: 22:30, 05-05-2024

PSV speelt volgende week al in het nieuwe uittenue. De landskampioen speelt dan in Sittard tegen Fortuna met het nieuwe 'testbeeld'-shirt.

Dat meldt PSV-watcher Rik Elfrink. Het uitshirt voor volgend seizoen lekte eerder deze week al uit. Het is gebaseerd op het vroegere testbeeld en heeft een link naar Philips.

PSV-fans in protest tegen nieuwe uitshirt: 'Ons logo is rood en wit'

10 mei 2024, 10:05

PSV heeft de landstitel op zak en verdedigt die volgend seizoen in een kleurrijk uittenue. Vrijdag presenteerde de kersvers landskampioen het uitshirt voor 2024/25. Bij de achterban viel het shirt niet goed, vooral omdat het logo niet in de originele kleuren is.

Het shirt is zwart met daarop heel veel verschillende kleuren. Zo zouden het logo van PSV en shirtsponsor Puma geel zijn en de twee sterren boven het embleem lichtblauw. De mouwen zijn ook lichtblauw en de kraag is dan weer geel. Verder komen ook de kleuren roze, oranje, geel en groen terug in het shirt.

Buiten de goedkeuring van de fans op het nieuwe uittenue staat er niet veel meer op het spel voor PSV tegen Fortuna Sittard. De Eindhovenaren kunnen wel nog het recordaantal punten van Ajax evenaren. In het seizoen 1971/1972 behaalden de Amsterdammers 93 punten. PSV moet de laatste twee duels allebei winnen om dat puntenaantal nog te halen. Het doelsaldo van PSV is nu wel hoger dan dat van Ajax toen.