Heerenveen zwoegt tegen De Graafschap maar wint met 5-1

admin • 01:43, 21-09-2016 / Laatste Update: 13:00, 07-01-2024

De Graafschap is dinsdagavond op pijnlijke wijze uitgeschakeld in het bekertoernooi. De Superboeren waren tegen Heerenveen dicht bij een stunt (1-1 na reguliere speeltijd), maar liepen in de verlenging alsnog tegen een dikke nederlaag aan: 5-1.

Kansen

Na 17 minuten had Heerenveen een goede mogelijkheid op de 1e goal. De Friezen kregen een penalty na een overtreding van Sven Nieuwpoort, maar doelman Filip Bednarek stopte de inzet van Reza Ghoochannejhad. Na een klein half uur was De Graafschap dicht bij een doelpunt. Na een snelle uitbraak trof Alexander Bannink, met een van richting veranderd schot, de lat. Niet veel later kopte Nieuwpoort in kansrijke positie naast.

Geen kansen Graafschap

De Graafschap ging ook na de pauze goed van start, maar tot grote kansen leidde het niet. In de omschakeling was Heerenveen wel gevaarlijk. Zo kopte Simon Thern na een uur van dichtbij in de handen van Bednarek. De Graafschap bleef aandringen en werd na 68 minuten beloond. Na een goede actie van Andrew Driver belandde de bal voor de voeten van Elvio van Overbeek, voor het eerst in de basis, en de aanvaller schoot van dichtbij de 0-1 binnen.

Veerman

Met de boomlange Henk Veerman in het veld ging Heerenveen op jacht naar de gelijkmaker. De Graafschap overleefde enkele hachelijke situaties, maar drie minuten voor tijd ging het alsnog mis. Veerman ontsnapte aan de aandacht van de Doetinchemse defensie en zorgde voor de gelijkmaker: 1-1.

Verlenging

In de verlenging was het snel over voor De Graafschap. Na de 2-1 van opnieuw Veerman liep Heerenveen over de Achterhoekse formatie heen. Via doelpunten van Arber Zeneli, Younes Namli en Stijn Schaars kwam de eindstand uit op 5-1.

Heerenveen-De Graafschap 5-1 (0-0).

68. 0-1 Elvio van Overbeek, 87. 1-1 Henk Veerman, 94. 2-1 Henk Veerman, 96. 3-1 Arber Zeneli, 102. 4-1 Younes Namli, 115. 5-1 Stijn Schaars.