Michiel Kramer redt ongeslagen status Feyenoord met goal in blessuretijd

Martijn Baars • 18:26, 16-10-2016 / Laatste Update: 22:21, 12-12-2023

Vraag niet hoe, maar Feyenoord heeft ook de 9e wedstrijd van het seizoen gewonnen. De Rotterdammers leken bij NEC af te stevenen op het eerste puntenverlies, maar Michiel Kramer redde in blessuretijd de ongeslagen status: 1-2.

Brad Jones leek lange tijd de schlemiel van de wedstrijd te worden. De Australische doelman van de Rotterdammers blunderde opzichtig bij de 1-0 van Mohamed Rayhi.

Gelijkmaker bracht hoop

Die 1-0 stand bleef staan tot de 80e minuut. Tien minuten voor tijd bracht Nicolai Jørgensen de hoop weer terug. De Deense spits scoorde in zijn 9e duel alweer zijn 7e goal voor de Rotterdammers. Mooi was zijn treffer niet, maar na 2 ballen op de paal, was Jørgensen er in de rebound als eerste bij om binnen te tikken: 1-1.

Blessuretijd

Een gelijkspel leek het maximaal haalbare voor NEC, dat na de tegengoal niet meer in het spel voor kwam. Maar in Nijmegen zagen ze Michiel Kramer over het hoofd. De boomlange spits, ingevallen in de tweede helft, frommelde de rebound in de goal na een bal op de paal. De blessuretijd was toen al ingegaan.

Angstgegner

NEC was voorafgaand een angstgegner. Vorig seizoen ging het voor de winterstop mis in Nijmegen. Die nederlaag (3-1) was de start van een serie waarin Feyenoord 8 competitieduels niet won.