Mini-klassieker in evenwicht, Ajax wel winterkampioen

admin • 17:50, 03-12-2016 / Laatste Update: 19:08, 05-01-2024

Voor de 2de keer zaterdag werd er een mini-klassieker gespeeld. Ajax A1 nam het op De Toekomst op tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord. De wedstrijd eindigde in een 2-2. Het gelijkspel betekende het eerste puntverlies voor Ajax A1, maar ondanks dat kroonde Ajax A1 zich tot winterkampioen. Met rust stonden de Amsterdammers nog met 2-0 voor. Eerder op zaterdag kreeg Ajax B1 met 4-1 klop van de B1 van de grote rivaal.

De Wit

In de 1ste helft kwam Ajax al rap op voorsprong. Dani de Wit kon simpel binnenglijden nadat Ché Nunnenly de bal had terug gelegd. De 2-0 werd ook gemaakt door De Wit, maar dan door Mees de Wit. Uit een corner legde Kaj Sierhuis de bal neer voor Mees de Wit die knap raak schoot van randje 16.

Vechtvoetbal

Na rust slaagde Feyenoord er in om de wedstrijd te kantelen. Robin Zwartjens tekende voor de 2-1, waarna Feyenoord op jacht ging naar de gelijkmaker. De duels werden feller en dat was duidelijk in het voordeel van de jonge Feyenoorders. Uit een strafschop, na een overtreding van Boy Kemper, was het Dylan Vente die een kwartier voor tijd de 2-2 eindstand op het scorebord zette. Ajax slaagde er in het laatste kwartier niet in om de winnende treffer nog te maken.