PSV bakt er tegen Roda JC wéer niks van

admin • 22:34, 03-12-2016 / Laatste Update: 16:15, 12-12-2023

PSV heeft zaterdagavond voor de 7de keer dit seizoen punten verspeeld. Op bezoek bij Roda JC kwamen de Eindhovenaren niet verder dan 0-0. De ploeg van trainer Phillip Cocu speelde dit seizoen al 6 keer gelijk. Alleen tegen Feyenoord werd verloren.

In Zuid-Limburg viel er weinig te beleven. In de eerste helft was de grootste kans voor PSV'er Luuk de Jong. De spits schoot in kansrijke positie tegen Roda JC-doelman Benjamin van Leer. In de 2de helft werd het niet veel beter voor de Eindhovenaren. Roda JC parkeerde de bus en de ploeg probeerde op de counter gevaarlijk te worden.

Schoten

Het gevaarlijkste schot na rust kwam van de voet van verdediger Santiago Arias. De inzet van de Colombiaan ging via de vingertoppen van Van Leer over het doel. Siem de Jong kreeg ook nog een kans maar een schot van de oud-Ajacied werd van de lijn gehaald door Ard van Peppen.

Muur

In de laatste minuten van de wedstrijd kon PSV geen slotoffensief meer van de grond krijgen. De verdediging van de Limburgers vertoonde zelfs geen scheurtjes. De grootste kans in de slotfase was zelfs voor de thuisploeg. Maar invaller Mitchell Paulissen kon de bal niet op het doel van Jeroen Zoet schieten.

Achterstand

PSV blijft wel 3de in de eredivisie. De ploeg haalde 24 punten uit 15 wedstrijden. De regerend landskampioen heeft 3 punten achterstand op Feyenoord en Ajax. Beide clubs komen echter zondag nog in actie. De achterstand kan morgen dus 6 punten zijn.

Roda JC is terug te vinden op plek 17. De club uit Kerkrade heeft 12 punten uit 15 wedstrijden. Dat is 1 punt meer dan hekkensluiter Go Ahead Eagles.