Advocaat wint eindelijk met Fenerbahçe, en dik ook

admin • 23:18, 19-09-2016 / Laatste Update: 18:19, 08-01-2024

Dick Advocaat heeft eindelijk zijn 1e competitieoverwinning behaald met Fenerbahçe. De Turkse topclub pakte in de eerste 3 speelronden slechts 1 puntje, maar rekende maandagavond in een uitwedstrijd eenvoudig af met hekkensluiter Kasimpasa: 1-5.

Van Persie

Advocaat begon de derby in Istanbul met Gregory van der Wiel en Jeremain Lens in de basis. Robin van Persie zat niet bij zijn wedstrijdselectie. Fenerbahçe liep in de eerste helft snel uit door doelpunten van Souza, Ozan Tufan en Emmanuel Emenike.

Lens

Van der Wiel bleef in de tweede helft achter in de kleedkamer. Tunay Torun maakte na rust de enige treffer voor de thuisploeg, vanuit een penalty. Moussa Sow tekende voor 1-4, 2 minuten nadat hij was ingevallen voor Lens en de eindstand werd bepaald door een andere invaller, Ismail Köybasi.

Fenerbahçe stijgt door de zege naar de tiende plaats in de Turkse competitie.