Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain | Op deze zender kijk je live naar de halve finale van de Champions League
Donyell Malen, trainer Edin Terzic en Ian Maatsen / Getty Images

Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain | Op deze zender kijk je live naar de halve finale van de Champions League

09:32, 01-05-2024 / Laatste Update: 09:33, 01-05-2024

De Champions League is alweer aanbeland bij de halve finales. Nog even en nieuwe winnaar van het miljardenbal is bekend. Dinsdag speelden Bayern München en Real Madrid een meeslepend duel, een dag later is het de beurt aan Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain.

Woensdag treffen Dortmund en PSG elkaar opnieuw dit jaar. Eerder zaten ze al bij elkaar in de poule. PSG won destijds eenmaal met 2-0 en het werd een keer gelijk: 1-1. Het belooft in ieder geval een spannend duel te worden, net als de meeslepende andere halve finale tussen Bayern München en Real Madrid (2-2).

Op welke zender is Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain?

Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain begint om 21:00 uur. De wedstrijd is in Nederland live te zien op het open net. Op zender RTL 7 is het duel vanaf de aftrap in Duitsland te zien. De voorbeschouwing daar begint een uur eerder om 19:55 uur. Wil je een andere voorbeschouwing of commentator, dan kun je ook nog inschakelen bij Ziggo Sport (het gratis Kanaal 14) of Ziggo Sport Select. Daar begint de uitzending om 20:30 uur.

Malen en Maatsen

Dortmund, dat in de knock-outfase afrekende met PSV en Atlético Madrid, kreeg goed nieuws uit de ziekenboeg. Donyell Malen is fit genoeg om te spelen. Of hij vanaf de aftrap begint, is onduidelijk. Dat lijkt wel het geval voor Ian Maatsen, de andere Nederlander van Dortmund.

Paris Saint-Germain

Het was afgelopen weekend feest in Parijs. De Franse topclub werd weer kampioen van Frankrijk en maakt nog altijd kans op de treble. De ogen zijn uiteraard gericht op sterspeler Kylian Mbappé, die dit jaar al acht keer scoorde in de Champions League. PSG schakelde in de knock-outfase Real Sociedad en FC Barcelona uit. Mbappé maakte vijf goals in vier duels.