Ajax geeft tegen Celta de Vigo 2 keer een voorsprong weg en pakt 'maar' een punt

Martijn Baars • 22:49, 20-10-2016 / Laatste Update: 16:19, 08-01-2024

Ajax heeft zichzelf tekortgedaan in Vigo. In de Europa League-wedstrijd tegen Celta de Vigo gaven de Amsterdammers tot 2 keer toe een voorsprong weg. Het werd, dankzij goals van Hakim Ziyech en Amin Younes, uiteindelijk 2-2.

De club van trainer Peter Bosz was eigenlijk de hele wedstrijd dominant. Dat betaalde zich halverwege de eerste helft uit in de eerste goal. Celta kreeg een corner, maar Ajax counterde fantastisch. Amin Younes en Kasper Dolberg speelden de laatste verdedigers uit. Vervolgens legde de Deen breed op Hakim Ziyech, die heel fraai afrondde.

Gelukkige goal Celta

Maar, zoals heel vaak dit seizoen, kreeg Ajax al snel weer een goal tegen uit een standaardsituatie. Een vrije trap ging over alles en iedereen heen, waardoor Andreu Fontas de bal gelukkig op de buitenkant van zijn voet kreeg. Met een rare boog plofte de bal over André Onana heen: 1-1.

Schitterende goal Younes

In de tweede helft deed Celta iets beter zijn best, maar echt gevaarlijk werden de Spanjaarden niet. Sterker nog, met de eerste de beste kans voor Ajax, zat 'ie er meteen in. Amin Younes kreeg de bal aan de linkerkant, dribbelde naar binnen en krulde heerlijk raak: 1-2.

Gemakzuchtig Ajax

Maar Ajax hing daarna veel te makkelijk achterover. Celta rook kansen en zette druk op de Ajax-goal. De Amsterdammers kwamen na een corner heel goed weg toen een corner maar net overgekopt werd. Maar de 2-2 viel een kleine 10 minuten voor tijd alsnog. Een schitterende krulbal van invaller Orellana was te machtig voor Onana.