De Gea stopt op fantastische wijze penalty Lukaku in halve finale FA Cup (video)

admin • 21:36, 23-04-2016 / Laatste Update: 16:10, 12-12-2023

David de Gea heeft zaterdagavond laten zien waarom hij dit seizoen als een van de beste keepers van Europa wordt gezien. De sluitpost van Manchester United hield de mannen van Van Gaal bij een 0-1 voorsprong tegen Everton met een fantastische redding op een penalty van Lukaku op de been.

De spits van Everton schoot zijn pingel keihard in de linkerhoek. De wijze waarop De Gea naar de hoek strekt om de bal te pakken is formidabel.

Helaas voor De Gea schoot zijn teamgenoot Chris Smalling in de 75e minuut de bal in eigen doel, waardoor Everton op gelijke hoogte kwam. In de slotfase kon De Gea echter toch nog met gebalde vuisten van het veld lopen. United-spits Martial zorgde er in blessuretijd voor dat 'Louis van Gaal's Army' alsnog naar de finale van de FA Cup gaat.

Oud-United-doelman Edwin van der Sar was ook onder de indruk van de geweldige save van de Spanjaard.

What a save!!!! #FACupSemiFinal

— Edwin van der Sar (@vdsar1970) April 23, 2016

[poules_game team="manchester-united" pool="sportnieuws/premier-league-2015-16"]

Op deze foto's is nog duidelijker te zien hoe De Gea volledig gestrekt naar de hoek gaat om de penalty van Lukaku te stoppen.

PENALTY SAVE: A closer look as @ManUtd's David De Gea saves a spot-kick from @Everton's Romelu Lukaku #EmiratesFACuppic.twitter.com/y9BmYVYEnd