Ronaldo krijgt Camp Nou stil en beslist Clásico (video)

Bart van der Wijst • 00:21, 03-04-2016 / Laatste Update: 05:48, 05-01-2024

Real Madrid heeft Barcelona verslagen in El Clásico. In Camp Nou wonnen de Madrilenen met 1-2 dankzij een goal van, jawel, Cristiano Ronaldo. De Koninklijke stonden op dat moment met 10 man, aangezien Sergio Ramos twee keer geel pakte. De thuisploeg kwam wel op 1-0 voorsprong, maar kon deze niet vasthouden tot het einde. De wedstrijd was niet van heel hoog niveau en het absolute hoogtepunt was het eerbetoon aan Cruijff.

Voor de wedstrijd eerde Barcelona en haar fans de overleden Johan Cruijff op grootse wijze.

Goals

De goals vielen na rust. Na ruim tien minuten spelen liep de druk voor het doel van Real Madrid op en zorgde Gerard Piqué voor de onvermijdelijke ontlading. Hij kopte raak uit een corner.

Real rechtte echter snel de rug en Karim Benzema rondde met een halve omhaal een mooi opgezette aanval in stijl af. Een loepzuivere kopgoal van Gareth Bale werd nog afgekeurd, maar kort daarna maakte Cristiano Ronaldo alsnog de beslissende treffer. Toen stond Real al met tien man: Sergio Ramos pakte twee keer geel.