Topper tussen Roma en Milan beslist door doelmannen

admin • 23:55, 12-12-2016 / Laatste Update: 12:31, 07-01-2024

Waar de ene doelman een positieve hoofdrol vertolkte, deed de goalie het aan de andere kant op negatieve wijze. De Italiaanse topper tussen AS Roma en AC Milan is maandagavond minimaal beslist door een hoogtepunt van Roma-keeper Wojciech Szczęsny en een dieptepunt van Milan-doelman Gianluigi Donnarumma. Het werd 1-0 voor Roma.

Ervaring is het toverwoord in de Italiaanse topper tussen de nummers 2 en 3. Nadat Szczęsny Milan-aanvaller Gianluca Lapadula onderuit haalde kreeg de Poolse doelman de kans om zijn fout binnen een minuut meteen goed te maken. Dat deed de 28-voudig international dan ook. Hij stopte de penalty van M'Baye Niang.

Donnarumma

Na rust zakte zijn collega-doelman aan de overkant door het ijs. De pas 17-jarige Donnarumma ging niet vrijuit op een afstandsknal van Radja Nainggolan. De Belg zag na ruim een uur spelen een zichtbaar houdbaar schot tegen de touwen belanden: 1-0. Donnarumma, die weliswaar over enorm veel talent beschikt, zat niet lekker in de wedstrijd en liet de nodige ballen los. De thuisploeg kon daar echter niet van profiteren.

Catenaccio

Het duurde lang voordat AC Milan pas écht doorhad dat het moest scoren om minimaal een gelijkspel uit de hoge hoed te toveren, maar je kent het Italiaans voetbal wel. Roma paste il Catenaccio toe, het Italiaanse woord voor 'grendel'. Een systeem dat zich vooral richt op een goed georganiseerde verdediging.

Champions League

Daardoor behoudt Roma de 2e plaats in de Serie A, met 4 punten achterstand op koploper Juventus. Het gat met directe concurrent Milan bedraagt nu 3 punten. Aan het einde van het seizoen lonkt voor nummer 2 een plaats in het hoofdtoernooi van de Champions League.