United verliest bij degradatiekandidaat Sunderland

admin • 16:50, 13-02-2016 / Laatste Update: 16:27, 12-12-2023

Louis van Gaal heeft zaterdagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden met Manchester United. Hij zag zijn ploeg onderuit gaan bij Sunderland (2-1), dat voorlaatste stond in de Premier League.

United ging onderuit na afloop van een week waarin de naam van trainer José Mourinho dagelijks klonk in Manchester. Het kan bijna niet anders of de discussie over de toekomst van Van Gaal zal na de tweede nederlaag in drie competitiewedstrijden de komende dagen wel weer een nieuw hoofdstuk krijgen.

United dreigt de vier beste ploegen van de Premier League verder uit het oog te verliezen. Het verschil met Manchester City, op dit moment vierde, kan oplopen tot negen punten.

Man United have dropped 25 points of a possible 45 in their 15 matches against bottom half clubs this season. #mufc

— Infostrada Sports (@InfostradaLive) 13 februari 2016

Het elftal van trainer Van Gaal keek al na drie minuten tegen een achterstand aan. Het had er veel van weg dat Wahbi Khazri een voorzet wilde geven. Maar de aanvallende middenvelder zag zijn schot fraai in het doel belanden. United antwoordde vlak voor rust. Vito Mannone, de doelman van de thuisclub, kreeg een schot van Juan Mata onvoldoende onder controle en was vervolgens kansloos op een inzet van Anthony Martial.

De Gea

Niet United maar Sunderland kreeg na rust de betere kansen. Doelman David de Gea hield zijn ploeg lang overeind, maar werkte uiteindelijk in de slotfase een inzet van Lamine Koné in eigen doel. Daley Blind speelde de hele wedstrijd voor United. Memphis Depay kon het laatste half uur als invaller niet overtuigen. Bij Sunderland maakte Patrick van Aanholt het hele duel vol.