'Hedwiges Maduro verlaat Ajax en keert terug naar Almere City als opvolger Alex Pastoor'
Hedwiges Maduro © ProShots

'Hedwiges Maduro verlaat Ajax en keert terug naar Almere City als opvolger Alex Pastoor'

16:01, 26-04-2024 / Laatste Update: 16:01, 26-04-2024

Almere City heeft in Hedwiges Maduro de ideale opvolger van hoofdtrainer Alex Pastoor gevonden. De assistent-trainer van Ajax is dicht bij een terugkeer naar zijn geboorteplaats.

Volgens De Telegraaf zijn Almere en Ajax al bijna akkoord over een terugkeer van Maduro op het oude nest. De in Almere geboren oud-voetballer is op dit moment assistent van John van 't Schip bij het eerste elftal. Het is geen geheim dat hij graag op zijn eigen benen wil staan en hoofdcoach wil worden. Die kans krijgt hij nu bij Almere. Maduro kwam vorig jaar na een lange soap over van Almere naar Ajax en heeft hij nog een contract tot 2026.

Mogelijkheden bij Ajax

Maduro heeft naast de interesse van Almere City ook nog mogelijkheden om door te groeien bij Ajax. Zo zouden de Amsterdammers in hem de coach zien voor Jong Ajax. Dat is op dit moment Dave Vos, maar de kans is aanwezig dat hij doorgeschoven wordt naar de A-selectie. Maduro lijkt echter de voorkeur te geven aan een trainerspositie in de Eredivisie, waardoor de interesse van Almere City een uitkomst is.

Andere kandidaten

Almere City had naast Maduro eerst nog een aantal andere namen op het lijstje staan. Één van die namen was Rick Kruys. De huidige coach van VVV Venlo is een gewilde naam voor volgend seizoen, aangezien hij al heeft aangegeven dat hij vertrekt bij de Limburgers. Almere sprak met de coach, maar die gesprekken zijn op niets uitgelopen. Ook sc Heerenveen voerde gesprekken met Kruys en daar lijkt hij nog steeds een optie. Echter is er wel stevige concurrentie van Maurice Steijn en met name Robin van Persie, die op pole position zou liggen.

Vergevorderd stadium

Ook de NOS meldt dat de onderhandelingen tussen Maduro en Almere inmiddels al in een vergevorderd stadium zijn. Het is nog niet duidelijk of Almere City ook een afkoopsom moet betalen aan Ajax, maar de onderhandelingen gaan de goede kant op.