Nog meer tragisch nieuws voor Tijjani Babangida: ook zoontje (1) overleden na auto-ongeluk
Tijjani Babangida / Getty Images

Nog meer tragisch nieuws voor Tijjani Babangida: ook zoontje (1) overleden na auto-ongeluk

19:07, 14-05-2024 / Laatste Update: 19:08, 14-05-2024

Tijjani Babangida heeft nog meer slecht nieuws gekregen na zijn auto-ongeluk in Nigeria. Het was al bekend dat zijn broer Ibrahim, oud-voetballer van onder andere FC Volendam, het ongeluk niet had overleefd, maar ook het 1-jarige zoontje van Tijjani is aan zijn verwondingen bezweken.

Babangida (50), die in Nederland bij VVV-Venlo, Vitesse, Roda JC en Ajax speelde, raakte zelf gewond. Het gaat volgens lokale media echter de goede kant op met de 36-voudig international. Voor zijn broer Ibrahim en zoontje Fadil liep het ongeluk helaas wel fataal af.

'God zal me kracht geven'

"Het is vanwege mijn geloof niet gepast om God te vragen waarom dit is gebeurd", vertelt Babangida aan de Nigeriaanse krant Timeline. De oud-voetballer probeert kracht te putten uit zijn geloof in deze zware tijden: "Hij is het die geeft en Hij is het die neemt. Ik geloof dat Hij me na verloop van tijd de innerlijke kracht zal geven om te vergeten.”

Ook de vrouw van Tijjani zat in de auto en moest naar het ziekenhuis in Zaria. Zij overleefde het ongeluk, maar verloor wel een van haar ogen. Het ongeluk gebeurde op de weg tussen Kaduna naar Zaria.

Voetbalwereld reageert geschokt

'Onze gedachten zijn met Tijjani en zijn familie', liet Ajax op X weten. De supportersvereniging van Ajax - Ajax Life - las 'nare dingen' over de familie Babangida. 'Veel sterkte, Baba', reageerde Ajax Life.

'Onze gedachten zijn bij Ibrahim Babangida, broer Tijjani, diens vrouw en het dienstmeisje', zet Volendam op X.

Rijke carrières

De gebroeders Babangida kenden rijke carrières met Nigeria. Tijjani Babangida won op de Olympische Spelen van 1996 goud met Nigeria en was twee jaar later ook onderdeel van de Super Eagles op het WK 1998, waarin Nigeria de achtste finale haalde.

Ibrahim Babangida had iets minder talent, maar was wel onderdeel van het Nigeria onder-17 dat in 1993 wereldkampioen werd. Hij speelde tussen 1997 en 2002 vijf jaar bij Volendam. Hij kwam uit in de Eredivisie en de Eerste Divisie.

Overigens is er ook nog een jongere Babangida-broer, die ook profvoetballer was. De 41-jarige Haruna Babangida speelde 136 wedstrijden voor FC Barcelona B en kwam nog eventjes uit voor Vitesse in 2011.