Zuchtende Virgil van Dijk lovend over Arne Slot: 'Hij is één van de betere'
Virgil van Dijk en Arne Slot. © Getty Images, beeldbewerking Sportnieuws.nl

Zuchtende Virgil van Dijk lovend over Arne Slot: 'Hij is één van de betere'

00:04, 25-04-2024 / Laatste Update: 08:54, 25-04-2024

Virgil van Dijk kreeg woensdagavond met Liverpool een enorme tik te verwerken. De aanvoerder verloor met zijn ploeg bij stadgenoot Everton met 2-0 en lijkt de titel te kunnen vergeten. Van Dijk was na afloop dan ook zwaar teleurgesteld, maar reageerde wel vol lof over de mogelijke opvolger van trainer Jürgen Klopp. Liverpool is in gesprek met Feyenoord om Arne Slot over te nemen.

Van Dijk gaf na afloop van het duel met Everton een interview bij Viaplay en werd door verslaggever Bart Nolles gevraagd naar de geruchten over de mogelijke komst van Slot. Liverpool zou een miljoenenbod bij Feyenoord hebben neergelegd om de trainer over te nemen. Van Dijk zat nog vol in de emotie na het duel, maar sprak zuchtend en steunend lovende woorden over Slot.

"Ik denk dat hij één van de betere Nederlandse coaches is op dit moment", vertelde Van Dijk, die aangaf dat hij door Liverpool niet is gevraagd om zijn mening. De aanvoerder denkt dat Slot goed bij The Reds zou passen: "Met de manier van spelen en filosofie die hij heeft, kan het wel een Liverpool-coach zijn. Maar volgens mij is het nog lang niet rond, dus we zullen het wel zien."

Interesse Liverpool voor Slot

Algemeen directeur Dennis te Kloese gaf na de bekerwinst van Feyenoord afgelopen weekend nog aan te verwachten dat Slot zou blijven, maar inmiddels lijkt het er sterk op dat de trainer aan zijn laatste maanden in Rotterdam bezig is. Liverpool is op zoek naar een opvolger van Klopp, die na bijna negen jaar vertrekt bij The Reds.

Slot heeft bij Feyenoord nog een contract tot en met 2026 en daarin staat geen clausule. Het betekent dat de Rotterdammers kunnen vragen wat ze willen voor hem. Feyenoord zou liefst vijftien miljoen euro willen hebben voor de succescoach, die vorig jaar landskampioen werd en dit seizoen de beker won. Daarmee kan Slot een van de duurste trainers ooit worden.