Deal tussen Red Bull en BORA-hansgrohe is rond: dit is de nieuwe teamnaam vanaf de Tour
Red Bull is de nieuwe sponsor van BORA-hansgrohe. © Getty Images

Deal tussen Red Bull en BORA-hansgrohe is rond: dit is de nieuwe teamnaam vanaf de Tour

19:25, 02-05-2024 / Laatste Update: 19:25, 02-05-2024

Alles is in kannen en kruiken: Red Bull prijkt vanaf de Tour de France op het shirt van wielerformatie BORA-hansgrohe. De deal werd twee dagen voor de start van de Giro d'Italia beklonken. Het zorgt ook voor een andere naam, want de ploeg gaat vanaf de Ronde van Frankrijk door het leven als Red Bull-BORA-hansgrohe.

"Ik houd van grote doelstellingen en successen. Grote doelen zijn nu binnen bereik door de komst van Red Bull", sprak Ralph Denk, die actief blijft als teambaas van de ploeg. De ploeg zou financieel op gelijke hoogte komen met UAE Team Emirates, de miljoenenploeg van de Sloveense alleskunner Tadej Pogacar.

Etappeschema, uitslagen en klassementen Giro d'Italia 2024

16 mei 2024, 17:00

Vanaf zaterdag 4 tot en met zondag 26 mei barst de strijd om de roze trui in de Giro d'Italia los. Na 21 etappes wordt duidelijk wie in Rome Primoz Roglic gaat opvolgen als winnaar van het eindklassement. In dit artikel kun je alle informatie vinden over alle etappes, klassementen een deelnemers van de Ronde van Italië.

Nadat de deal tussen BORA en Red Bull rond was, kwamen ook de eerste vragen over de eventuele komst van Remco Evenepoel en Wout van Aert. Zo heeft Van Aert bijvoorbeeld een sponsordeal met de blikjesgigant. "Iedereen die ooit wel eens een blikje Red Bull heeft gedronken zal nu met ons in verband worden gebracht", grapte Denk.

Roglic

BORA verzekerde zich voor dit jaar al van de Sloveen Primoz Roglic, die na enkele succesvolle jaren het warme bad van Visma | Lease a Bike verliet. Roglic is de kopman voor de Tour de France en zal dus in een nieuw tenue gehuld worden aan de start op zaterdag 29 juni in het Italiaanse Florence. Naast Van Aert wordt ook de Brit Tom Pidcock gesponsord door Red Bull.

Red Bull breidt de sportcollectie dus weer wat verder uit. Het sponsort al het Formule 1-team van Max Verstappen en is ook behoorlijk actief in de voetbalwereld met clubs als Red Bull Salzburg en RB Leipzig.

Ook enkele bekende Nederlandse sporters hebben een deal met Red Bull. Memphis Depay, Jeffrey Herlings, Kjeld Nuis en Collin Veijer zijn enkele voorbeelden.