Zuid-Afrikaanse keeper houdt bal in blessuretijd tegen met 'scorpion kick' (video)

admin • 11:28, 28-10-2015 / Laatste Update: 02:04, 13-12-2023

Na de 1-0 overwinning van de Kaiser Chiefs op de Mpumalanga Black Aces in de Zuid-Afrikaanse competitie ging het alleen maar over het hoogstandje van keeper Itumeleng Khune. De keeper van de thuisploeg hield diep in blessuretijd een bal tegen met een 'scorpion kick'. De Colombiaan René Higuita werd er twintig jaar geleden op Wembley wereldberoemd mee.

Itumeleng Khune stunting in a real game. FT: Chiefs 1 - 0 Aces. #ChiefsVsAcespic.twitter.com/UDMXc7bZjM

— Oupa Segalwe (@Segalwe) 27 oktober 2015

Belofte

Na de wedstrijd reageerde Khume, 68-voudig international, via Instagram. ,,Ik beloofde ooit een scorpion kick te doen in een officiële wedstrijd en vanavond is het tegen de Black Aces gelukt. Wat een opluchting!"

Bekijk het kunststukje van zijn beroemde voorganger Higuita hieronder. Een tijdje geleden liet de Colombiaan al zien de 'scorpion kick' nog steeds te kunnen.