Vriend Femke Bol komt met opvallend statement: 'Dit doet gewoon pijn'
i

Ben Broeders. de vriend van Femke Bol. ©Getty Images

Vriend Femke Bol komt met opvallend statement: 'Dit doet gewoon pijn'

12:51, 03-10-2024 / Laatste Update: 13:03, 03-10-2024

De Olympische Spelen mogen dan al ruim twee maanden achter ons liggen, voor Ben Broeders is het nu nog reden om erop terug te komen. In een opvallend statement op zijn Instagram vertelt de vriend van de Nederlandse topatlete Femke Bol zijn kant van een opmerkelijk slechte Spelen in Parijs.

De Belgische atleet was onzichtbaar tijdens de Spelen. Tijdens 'zijn' onderdeel, het polsstokhoogspringen, kwam hij niet door de kwalificaties heen en liep hij dus een grootste finale mis. Daardoor was hij in Parijs vooral als steun en toeverlaat van zijn vriendin Bol, met wie hij al een tijdje samen is.

'Dit doet gewoon pijn'

"3 augustus, niet de olympische kwalificaties waar ik zo lang naar heb uitgekeken", begint Broeders twee maanden na de enorme teleurstelling op zijn Instagram. "Helaas weerhielden fysieke problemen mij ervan om al het harde werk te laten zien dat ik en de mensen achter me erin hebben gestoken. Dit doet gewoon pijn."

Olympische ervaring

Het is niet duidelijk waarom Broeders zo lang wachtte met een verklaring te geven voor zijn tegenvallende resultaten in Parijs. Maar hij laat ook weten dat hij ondanks die teleurstelling het toch ook mooi vond in de Franse hoofdstad. "Desondanks heb ik een volledige olympische ervaring gehad in Parijs en daar heb ik van genoten. Ik ben trots om een tweevoudig olympiër te zijn. Bedankt aan iedereen die mij steunde."

Indruk in Brussel

Na de Olympische Spelen kwam Broeders nog in actie tijdens de Diamond League Finals in Brussel. Daar maakte hij een betere indruk door met zijn grote vriend en polsstokfenomeen Armand Duplantis op het podium te eindigen. Na afloop liet hij bij Belgische media al doorschemeren dat hij in Parijs niet lekker in zijn vel zat.

Kramp

"Het was een kleine ontlading", verklaarde Broeders tegen Belgische media. "Sport is emotie, ook voor mij. Hoe de Spelen zijn verlopen, is niet waar je naar uitkijkt. De mensen nemen het serieus dat ik echt last heb van die krampen. Ze denken mee over een oplossing en als die gevonden zou worden, dan zou ik een heel gelukkig mens zijn. Het is jammer dat het op de Spelen moest gebeuren, maar er wordt nu tenminste wel aan een oplossing gewerkt."