Discussie tussen LeBron en Zlatan: ‘Je moet doen waar je goed in bent’

27 februari 2021

AFP

LeBron James en Zlatan Ibrahimovic zijn in discussie. Zlatan vindt namelijk dat sporters zich niet met politieke zaken moeten bemoeien, maar LeBron doet dat juist graag. Bijvoorbeeld over het buitensporige politiegeweld en de rassenongelijkheid in de Verenigde Staten


Zlatan (39) zei in een interview bij Discovery+ dat sporters zich niet met de politiek moeten bemoeien. Daarbij noemde hij LeBron (36) als voorbeeld. "Hij is fenomenaal in zijn sport, maar ik heb er een hekel aan als mensen met een bepaalde status zich voor politieke doeleinden inzetten."

Zlatan: "Ik doe niet aan politiek. Dat wel doen is de eerste fout die mensen die beroemd worden en een zekere status krijgen maken. Je moet doen waar je goed in bent."

Reactie LeBron
Daar was LeBron niet van gediend. "Ik ben de verkeerde man om tegen te zeggen wat ik wel en niet moet doen", reageerde de NBA-ster. "Ik weet namelijk waar ik over praat en zal nooit mijn mond houden."

James was furieus over het neerschieten van Jacob Blake door een witte agent afgelopen zomer in Wisconsin, uitte veel kritiek op voormalig president Donald Trump en probeerde met andere NBA-sterren zwarte mensen bij de presidentsverkiezingen naar de stembus te krijgen.

"Ik zal nooit mijn mond houden over dingen die verkeerd zijn. Ik praat over mijn volk en ik praat over ongelijkheid, sociaal onrecht, racisme, systematische onderdrukking van kiezers, dingen die gebeuren in onze gemeenschap en die ik gezien heb omdat ik deel uitmaakte van die gemeenschap", zei James. "Ik weet nog altijd wat er speelt, want ik heb een groep van meer dan 300 kinderen op mijn school die hetzelfde meemaken en zij hebben een stem nodig. Ik ben hun stem", zegt James.

"Ik gebruik mijn platform om licht te blijven werpen op alles wat er gebeurt, het goede en het slechte. Niet alleen in mijn gemeenschap, maar ook in dit land en de rest van de wereld. Ik zou nooit zomaar alleen aan sport kunnen doen, omdat ik het weet hoe krachtig mijn stem is."