FBI-files: Bodybuilder vroeg Kobe Bryant 3 miljoen dollar om vrouw die hem van verkrachting beschuldigde te vermoorden

11 september 2021

Uit documenten van de Amerikaanse inlichtingendienst FBI, die in handen zijn gekomen van TMZ, blijkt dat Kobe Bryant in 2003 een vreemd verzoek kreeg. Een bodybuilder stuurde de in 2020 omgekomen basketballer een brief met dit voorstel: voor 3 miljoen dollar zou hij de vrouw vermoorden die Bryant van verkrachting beschuldigde.


Het gaat om de Zwitserse bodybuilder Patrick Graber, die via FedEx zijn envelopje naar Bryant stuurde. Die stapte op zijn beurt naar de politie. Vervolgens nam de FBI de zaak over: detectives maakten een afspraak met Graber. In dat gesprek bleek dat Graber het echt meende, en dat hij 3 miljoen vroeg "om het probleem op te lossen".

Hotel
Ook bezocht de FBI de vrouw in kwestie, in haar woonplaats in Colorado. Ze kon zich op basis van de info wapenen tegen de dreiging. Uiteindelijk werd Graber gearresteerd en veroordeeld tot 3 jaar.

Overigens erkende Bryant seks met de toen 19-jarige vrouw te hebben gehad, maar dat was met toestemming, en dus geen verkrachting. Volgens Bleacher Report werkte de vrouw in een hotel waar Bryan verbleef.