BLOG: Jasper, kijk alsjeblieft eens goed naar Tess Wester (video)
i

Foto's: Pro Shots. Beeldbewerking: Sportnieuws.nl

BLOG: Jasper, kijk alsjeblieft eens goed naar Tess Wester (video)

Robert Hüsken • 17:09, 17-08-2016 / Laatste Update: 08:19, 08-01-2024

Kauwend op een inmiddels smaakloos stukje kauwgom probeert Ajax-doelman Jasper Cillessen al maanden zijn uitstraling te verbeteren. Met de handjes - die wederom een houdbare bal doorlieten - in de zij, kijkt hij voor zich uit. Zijn blik staat op (zogenaamd) stoer. 'Kijk mij eens iemand zijn tussen de palen', moet hij vast denken.

Blunder

Nu Ajax zich probeert te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League, krijgt Cillessen steeds meer kritiek. Ook van zijn coach Peter Bosz. Zelf liet de Oranje-doelman na afloop van het heenduel met het Russische Rostov (1-1) weten dat hij boos was op zichzelf. De Russen openden de score met een vrije trap. Een bal die een keeper van Ajax en het Nederlands elftal gewoon moet tegenhouden. Een nieuwe flater, na zijn eerdere gestuntel tegen PAOK. (Zie video onderaan)

Mooie lieve meid

Vooral dat laatste baart mij zorgen. De WK-kwalificatie voor het Nederlands elftal staat alweer voor de deur! Zijn er op dit moment wel (fitte) Nederlandse keepers die beter zijn dan onze Jasper? Gelukkig zijn er momenteel de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Neem het handbal. Een keiharde sport, waarin duels en fysiek contact nooit gemeden worden. Bij de Oranje-vrouwen staat een blonde keepster in het doel: Tess Wester.

Een mooie lieve meid met in het dagelijks leven de uitstraling van een mooie lieve meid. Zodra de keepster echter in het doel staat, verandert zij in een beest. Wat is zij goed! De ene na de andere bal wordt op haar afgevuurd en met gevaar voor eigen leven gooit zij haar hele lichaam voor de bal. Heeft ze hem, dan volgt er een vreugdekreet die tot buiten het stadion te horen is. En die mij kippenvel over mijn hele lichaam bezorgt.

Advies voor Jasper

Mijn advies aan Jasper Cillessen is om donderdag te kijken naar de halve finale van de Nederlandse handbalsters tegen Frankrijk. Kijk en leer van Tess Wester. Het plezier en vooral het volledige haarzelf zijn, is haar kracht. Het talent heb je, dat heb je al vaak genoeg bewezen. Maar met een beetje van Tess Wester in je, haalt Ajax de Champions League en Oranje het WK.

Door: Jan Jaap Pruysen

Jasper Cillessen!!! Wat doe je nou dan?!?! Ajax al met 1-0 achter door deze inschattingsfout. #ajaros #Ajax #CL pic.twitter.com/uhSvXFysnk

— Sportnieuws.nl (@Sportnieuwsnl) 16 augustus 2016