Keeper Kepa is als de eerste sigaret uit een nieuw pakje voor Sarri
i

BSR/SOCCRATES

Keeper Kepa is als de eerste sigaret uit een nieuw pakje voor Sarri

Brian Vesseur • 14:29, 25-02-2019 / Laatste Update: 13:36, 07-01-2024

Sportnieuws.nl-redacteur Brian Vesseur zag zondag hoe Kepa Arrizabalaga met kramp naar de grond ging in de League Cup-finale, maar het vervolgens vertikte om te worden gewisseld. Dat zette kwaad bloed bij Maurizio Sarri, sinds jaar en dag verslaafd aan sigaretten. Een blog.

Met een kop vol onweer liep Maurizio Sarri de spelerstunnel in. Terwijl de spelers van Chelsea teleurgesteld richting de kleedkamer liepen, ging de trainer een andere richting uit. Met een kop van chagrijn dook hij een ander kamertje in. Als een huilende baby die naar een warme speen grijpt, greep hij een sigaret.

Even daarvoor had Manchester City-aanvaller Raheem Sterling de winnende penalty binnengeschoten in de League Cup-finale. Dat was het grootste probleem niet voor Sarri, een penaltyreeks kan je nou eenmaal verliezen. Het was keeper Kepa Arrizabalaga (de achternaam mag je direct vergeten, we houden het bij 'keeper Kepa') die ervoor zorgde dat het rokershok blauw stond.

Het was stil in het hok. Het enige dat je hoorde was het knetteren van de tabak en vervolgens het uitblazen van de rook door de Italiaan. De trainer keek naar zijn sigaret en dacht dat het weleens zijn laatste zou kunnen zijn in dit rokershok. Keeper Kepa had namelijk even daarvoor het leiderschap van Sarri op het spel gezet. Keeper Kepa had Sarri uitgedrukt als een sigaret in een overvolle asbak. Keeper Kepa deed zo moeilijk als de eerste sigaret die je uit een pakje probeert te krijgen. Keeper Kepa bleef gewoon in het veld staan toen Sarri hem wilde wisselen.

Sarri nam nog maar eens een hijsje van de sigaret. Tot de filter toe op. De volgende sigaret kwam uit zijn pakje. Met de ene stak hij de ander aan. De vorige sigaret was dus toch niet zijn laatste geweest in het hok. Zijn adrenaline daalde en Sarri werd rustiger. Het gezag van de trainer was de laatste maand al een stuk afgenomen. Hij had met 6-0 op de kloten gehad van City in de competitie en zijn ploeg was ingehaald door Manchester United op de ranglijst. En nu kwam de keeper Kepa-soap er nog bij.

Terwijl de rook om hen heem dwarrelde, vroeg Sarri zich af wat hij moest doen. Keeper Kepa schorsen? Zichzelf de schuld geven? Hij besloot om voor de makkelijkste optie te gaan: de media vertellen dat het een groot misverstand was. Een nicotineloze Sarri had ons even daarvoor anders doen geloven, door als een baby zonder speen om zich heen te springen toen keeper Kepa het vertikte om eruit te gaan. Weer brokkelde het vertrouwen in Sarri wat af.

Het lijkt niet de vraag of, maar wanneer Sarri de laan uit wordt gestuurd. Hij telt de sigaretten af.