BLOG: Minder Memphis, méér Mario
i

Pro Shots

BLOG: Minder Memphis, méér Mario

Brian Vesseur • 12:58, 29-02-2016 / Laatste Update: 18:06, 07-01-2024

Als het aan Sportnieuws-redacteur Brian Vesseur ligt, komt er een soort dagelijks journaal over Mario Balotelli. Of een real life soap misschien? Hoe dan ook: het is genieten geblazen met Super Mario. Veel meer dan met Memphis...

Ken je het spelletje: ik zeg iets, en jij noemt dingen die in je op komen? Laten we dat eens doen met de naam Mario Balotelli. Wat komt er in je op? Dartpijlen gooien naar jeugdspelers? Zijn shirt uittrekken en poseren als de Hulk? Zijn merkwaardige kapsel? Een van zijn opmerkingen? De kans is aanwezig dat je iets hebt bedacht wat ik net niet heb opgenoemd, omdat er zo enorm veel dingen zijn die je over Balotelli kunt vertellen.

En daar ben ik blij mee. De Italiaan brengt altijd ludiek nieuws naar buiten. Iets grappigs, iets luchtigs. Tenminste niet dat stomme gezeik of Louis van Gaal wel of niet ontslagen wordt, Frank de Boer nog een jaartje blijft of dat Dick Advocaat teveel invloed heeft bij Feyenoord. Gewoon iets waar je even om kan lachen. Weet je bijvoorbeeld nog dat Balotelli een legerprint-auto had? Heeft ie na een jaar weggegeven aan Urby Emanuelson. Hier, voor jou Urby, omdat ik meer geld verdien.

Elke dag wakker worden met een uitspraak, actie of doelpunt van Mario Balotelli. Het zou geweldig zijn.

Super Mario zorgt voor onvergetelijke momenten, waar die ook komt. Dat doet Memphis Depay ook. Op de training voor Oranje zorgt de buitenspeler voor opschudding als hij een hoed draagt. Als hij een slechte wedstrijd speelt zorgt hij voor opschudding, zo ook bij een goede wedstrijd. De media houden ervan om met Memphis bezig te zijn, zelf als hij een paar pakjes CapriSun koopt. Kansloos. Het wordt gewoon irritant.

Neem dan mijn grote vriend Mario. Die na zijn doelpunten niet juicht. Waarom niet? "Ik doe gewoon mijn werk. Een postbode juicht toch ook niet als hij een brief door de bus heeft gedaan?" Man. Wat een mening. Ik kan er alleen maar van genieten. Iedereen zou de voetbalkwaliteiten van Balotelli willen hebben en hij doet er zo luchtig over. Zo van: "Ik kan er niks aan doen dat dit mijn werk is..."

Balotelli speelt ondertussen op huurbasis bij AC Milan en staat onder contract bij Liverpool. 4 jaar geleden, tijdens het EK2012, speelde hij bij Manchester City. De NOS filmde hem tijdens dat EK bijna dagelijks. Zijn prachtige doelpunten, zijn ontroerende momenten met zijn moeder, het moment waarop hij zijn shirt uittrok en een emotioneel verhaal over zijn leven. "Ik ben een verlegen man", legt Mario uit.

Kon ik dit elke dag maar zien. Elke dag wakker worden met een uitspraak, actie of doelpunt van Mario Balotelli. Het zou geweldig zijn. Was het elke dag maar het EK 2012.

Door: Brian Vesseur