BLOG: Pereiro moet een transfer forceren bij PSV
i

Pro Shots

BLOG: Pereiro moet een transfer forceren bij PSV

admin • 17:48, 08-01-2016 / Laatste Update: 12:16, 12-12-2023

Ronald Koeman wordt een steeds grotere held. Vorig jaar ownde hij met Southampton. Nu gaat het wat minder in de Premier League, weet hij zich op andere manieren te onderscheiden. “Spelers die een transfer forceren, zitten tot hun eind van hun contract op de tribune”, zegt hij. BAM. En terecht. Toch is er één uitzondering op die regel. Gaston Pereiro moet een transfer forceren, vindt Sportnieuws-redacteur Bram Steenbeek.

Want dat heeft onze Uruguayaanse vriend wel verdiend. Hij verloste ons eerst van Luciano Narsingh. Die gun ik ook een transfer, trouwens. Misschien komt hij beter tot zijn recht op de paardenracebaan. Maar man, wat kijk ik graag naar Pereiro. Hij is de reden dat ik een kwijlbakje nodig heb bij competitiewedstrijden van PSV, dat voor de rest alleen maar heimweegevoelens oproept.

Na de verliespartij tegen Heracles aan het begin van het seizoen schreef ik er ook al over: het systeem waarin PSV speelt past niet bij de spelersgroep. Pereiro vrolijkt ons op met zijn nonchalante stijl van voetballen en technische hoogstandjes. Wat Memphis deed, kan hij ook. En Maxime Lestienne ook. En Steven Bergwijn ook.

Maar delen van de rol die Wijnaldum vorig jaar had – lees: een man passeren in de as - lukt niemand op dit moment bij PSV. Anders werd Adam Maher toegejuicht in plaats van kapot bekritiseerd. Shit man, die arme jongen kan er vrij weinig aan doen dat hij geen kilometervreter is. Kan voetballen als de beste, maar zet zonder bal het liefst minder stappen dan een reumapatiënt.

Is dat de schuld van Maher? Niet in mijn ogen. Je kan er Philip Cocu en Marcel Brands op aankijken. Cocu ziet niet in dat Maher geen Wijnaldum is, Brands zag niet in dat de loopkwaliteiten van Gini meer waarde hadden dan de 22 doelpunten die Memphis vorig jaar maakte.

Koemans woorden gelden niet voor Pereiro. Hij móét een transfer maken deze winter. Van nummer zeven naar nummer tien. Gun hem die overstap. Forceer het als het niet anders kan. Doe het op z’n minst voor Maher. Die kan op dit moment beter tot het einde van zijn contract op de tribune zitten.

Door: Bram Steenbeek