BLOG: Soms voel ik me net Mighty Mike

BLOG: Soms voel ik me net Mighty Mike

Brian Vesseur • 15:31, 15-12-2015

Een vriend van mij heeft in zijn garage een dartbord. Wordt regelmatig gebruikt om een pijltje in te gooien. Hij heeft zelf dure, speciale pijlen. En ik krijg dan de pijlen die hij ergens bij de HEMA heeft gevonden, denk ik. In de garage past geen auto, dus hoeven we ook niet bang te zijn dat we iets kostbaars kapot gooien. Dat is vooral voor mij een opluchting.

Mijn darttalenten zijn namelijk niet om over naar huis te schrijven. Ik heb een goede beurt als ik 26 gooi. Een in de 1, een in de 5 en de laatste in de 20. Soms 28, als ik triple 1 gooi. Gelukkig heb ik een soort verborgen kracht die me af en toe tops laat gooien, waardoor ik nog wel eens een leg wil pakken. Maar dat maakt me nog geen Michael van Gerwen.

Wat mij wel deugd doet is de app die dezelfde vriend laatste heeft geïnstalleerd. Een app om dartscores bij te houden. Een app met de stem van Russ Bray, de bekendste caller van de wereld. De gratis versie gaat helaas maar tot de 201, maar dat maakt het voor mij wel wat minder pijnlijk.

Zo'n zaterdagavond is dus prachtig. Dan zit je eerst met een man of 4, 5 in de garage. Hele toernooien worden er gehouden. Tot een uur of tien 's avonds, dan verplaatsen we de finales van het toernooi naar de kroeg. De stem van Russ Bray wordt dan ingewisseld voor een paar man aan de bar die niet op of om kijken naar je dartkunsten. Maar toch zijn ze er. En ze drinken bier. Precies hoe het er bij Michael van Gerwen ook aan toe gaat als hij op een groot toernooi aan het darten is. Darten, met op de achtergrond luidruchtige mensen die bier drinken. Als ik dan ook nog Russ Bray - al is het uit de telefoon - hoor roepen dat je 26 hebt gegooid, voel ik me net Mighty Mike.

Door: Brian Vesseur