🎥 | 42 spelers FC Rostov in quarantaine: jeugdspelers verliezen met 10-1 van Sochi

Trevor Wagener • 00:40, 20-06-2020 / Laatste Update: 09:35, 07-01-2024

De hele selectie van FC Rostov moest in quarantaine omdat 6 spelers positief waren getest op het coronavirus. Omdat tegenstander PFC Sochi toch per se wilde spelen, stuurde Rostov een ploeg met voornamelijk spelers van onder-17 het veld in. Dat bleek geen succes: het werd 10-1.

De jongelingen kwamen via de 17-jarige Roman Romanov wel op voorsprong. Het ventje zei ook na de wedstrijd in de camera: "We waren alleen zwakker dan onze tegenstanders wat betreft het fysiek." De talenten moesten al afzien omdat ze pas 4 uur voor de wedstrijd naar Sotsji vlogen.

Sneu

Al in de 1e helft kwam de thuisploeg met 4-1 voor. Na de rust werden de dubbele cijfers compleet gemaakt. "Een score met dubbele cijfers is ongehoord in de Russische competitie", zei een commentator op de Russische sportzender Match TV, die de wedstrijd live uitzond. De keeper van Rostov, Denis Popov, werd ondanks de 10 tegengoals tot Man of the Match gekozen.

Donderdag stelde de Russische voetbalbond voor om de wedstrijd uit te stellen tot 19 juli, maar het vereiste de instemming van beide clubs. PFC Sochi staat na de zege op de 9e plaats. Rostov staat 4e en is ondanks de monsternederlaag nog in de race voor een Champions League-ticket.