dj-tiesto-super-bowl-58
Tiësto treedt op tijdens de Formule 1 op Zandvoort in 2021 / Getty Images

Tiësto treedt als allereerste dj óóit op bij Super Bowl

12:36, 26-01-2024 / Laatste Update: 13:14, 08-02-2024

Een primeur voor Tiësto. De Nederlander is de eerste dj ooit die draait bij de Super Bowl, de finale van de NFL. Tiësto speelt voorafgaand en tijdens de wedstrijd. Tiësto deelt zelf zijn sets live via sociale media en er is ook een deel te zien via de televisieregistratie.

"Bedankt aan de NFL dat ik er mag zijn. Ik kan niet wachten om met jullie allemaal te feesten tijdens de grote wedstrijd!", liet Tiësto in een reactie weten. Hij is de eerste Nederlander die optreedt bij het grootste eendaagse sportevenement ter wereld. Tiësto draait dus voor de wedstrijd en op momenten dat het spel stilligt, wat bij American football nogal vaak is.

De NFL is blij met Tiësto. "Als een van de meest invloedrijke dj/producers, die de cultuur van Las Vegas en elektronische muziek over de hele wereld heeft helpen definiëren, is Tiësto de perfecte artiest om ons te helpen een onvergetelijke wedstrijddag te creëren voor onze fans, spelers en kijkers overal ter wereld", aldus Tim Tubito, hoofd van de organisatie van de Super Bowl.

Optredens Super Bowl

Tiësto is de volgende grote naam in het rijtje supersterren dat optreedt voorafgaand of tijdens de Super Bowl. Usher verzorgt de Halftime Show, waar zo'n 120 miljoen Amerikanen naar kijken. Naar de finale zelf kijkt ongeveer 50 miljoen man.

Countryzangeres Reba McEntire zingt het Amerikaanse volkslied voorafgaand aan de finale, terwijl Post Malone het nummer America The Beautiful ten gehore zal brengen. Ook Andra Day zingt tijdens de Super Bowl, zij doet het nummer Lift Every Voice and Sing.

De Super Bowl is op zondag 11 februari. Wie er in de finale staan, is nog niet bekend. Het toetje van de NFL wordt georganiseerd in het Allegiant Stadium in Las Vegas.