Nederlandse curlers nu ook kopje onder tegen Zwitserland op WK
i

AP

Nederlandse curlers nu ook kopje onder tegen Zwitserland op WK

Bart van der Wijst • 08:59, 02-04-2019 / Laatste Update: 11:25, 05-01-2024

De Nederlandse curlers hebben hun goede start bij het wereldkampioenschap in Canada geen vervolg kunnen geven. Het team van bondscoach Shari Leibbrandt verloor maandag 2 keer. Eerst was Japan na verlenging met 9-7 te sterk, vervolgens ging Oranje ook tegen Zwitserland ten onder: 7-6.

Zwitserland heeft tot dusverre alle wedstrijden op het WK gewonnen.

Vroege achterstand

Halverwege de wedstrijd keek Nederland tegen Zwitserland tegen een achterstand van 5-2 aan. De 3-voudig wereldkampioen liep vervolgens uit naar 7-3. In het voorlaatste 'end' kwamen de curlers terug tot 7-5 en in de laatste game werd het zelfs 7-6. Verder kwam het team met skip Jaap van Dorp en Wouter Gösgens, Laurens Hoekman en Carlo Glasbergen niet.

Nederland doet voor de 3de achtereenvolgende keer mee aan de WK. In 2017 werd de ploeg 11de, vorig jaar eindigden de curlers op de 10de plaats. De doelstelling is nu om bij de eerste 8 te eindigen.

Na 5 wedstrijden staat Nederland op2 overwinningen en 3 nederlagen. De zeges werden behaald tegen de olympisch kampioen (Verenigde Staten) en de Europees kampioen (Schotland).

Nederland vervolgt het toernooi dinsdag met een wedstrijd tegen Noorwegen, dat in Lethbridge alle duels nog verloor. Een plaats bij de beste 6 is vereist voor deelname aan de play-offs voor de halve finales.